Hout

Houten ramen hebben een uitstekende warmte- en geluidsisolatie, een warme uitstraling en hoge duurzaamheid vervolledigen de voordelen van houten ramen en deuren; Dankzij een ecologische drenking op waterbasis en statisch aangebrachte dubbele toplaag zijn deze ramen beschermd voor de eerste jaren. Standaard uitgerust met inbraakwerend beslag, profielen met twee dichtingen (de middendichting: zorgt voor een perfecte wind- en waterdichtheid en herstelt het meerkamersysteem, (de binnendichting garandeert een uitzonderlijke extra geluidsisolatie ) voorzien van zware houtsectie - Profel werkt enkel met de hoogwaardige houtsoorten meranti, afrormosia en padoek.

Houten ramen van Profel zijn standaard voorzien van inbraakwerend beslag: alle draai- en draai/kipramen krijgen een meerpuntssluiting met paddenstoelnokken, stalen sluitbakken en anti-foutbediening op de raamkrukken. Ook het beslag is voorzien van diverse beveiligingen met massief aluminiumlatten aan de sluitkant van iedere deur in kader en vleugel, met RVS sluitstukken in het kader, deuren met een 3-puntssluiting volgens het pen/haakprincipe, een gecertificeerde veiligheidscilinder en de mogelijkheid tot massieve deurschilden.

Al deze elementen zorgen voor een optimale veiligheid en hebben dus het politiekeurmerk behaald !! Schuifdeuren in hout zijn altijd van het hef-schuifdeurtype. Bij de fabricage staat alles in het teken van het gebruiksgemak en het comfort. Zo garanderen de dubbelparig gelagerde wielen,die over een roestvrij stalen rail lopen, een vlotte en geruisloze bediening. Verder garandeert de rubberstop een zachte sluiting.

 

Waarom kiezen voor houten deuren?

  • Uitstekende warmte- en geluidsisolatie
  • Warme uitstraling
  • Hoge duurzaamheid, dankzij ecologische drenking op waterbasis en statisch aangebrachte dubbel toplaag
  • Standaard uitgerust met inbraakwerend beslag
  • Profielen met twee dichtingen
  • Voorzien van zware houtsectie
  • Hoogwaardige houtsoorten meranti, afromosia en padouk

Wat wij reeds realiseerden